Bisnesmallit

Tiesitkö että 60 bisnesmallia kattaa tutkimusten mukaan 90% koko maailman bisneksestä. Tunnetko ne kaikki?


Monelle yritykselle oma bisnesmalli on uniikki. Harvoin se kuitenkaan on sitä. Pyörä on keksitty ennenkin. St Gallenin Business Model Navigatorin™ mukaan ainakin 60 kertaa.

Ingman Salmu Consulting Oy tarjoaa apua bisnesmallien innovointiin. Helppo tapa aloittaa yhteistyö on lyhyt Bisnesmallikonsultaatio (4h) 👇Bisnesmallikonsultaatio (4h 500€)


Neljän tunnin aikana esittelemme St Gallen Business Model Navigator™ -menetelmän, haastattelemme Sinua tai haluamaasi yrityksen avainhenkilöä ja päätämme yhdessä, olisiko bisnesmalli-innovointiprosessista hyötyä yrityksellesi. Tämä konsultaatio avaa silmäsi uusille mahdollisuuksille.Miksi oikea bisnesmalli on kaiken A ja O?


Jotkut bisnesmallit sopivat paremmin tietyille aloille ja tiettyyn toimintaympäristöön. Se mikä kulloinkin on kannattavin tapa toimia, riippuu yhtäältä markkinatilanteesta ja toisaalta myös yrityksen käytössä olevista resursseista ja osaamisesta.

Myös toimintaympäristön muutokset vaikuttavat yrityksen mahdollisuuksiin menestyä valitsemallaan toimintamallilla. Se mikä toimi eilen, ei välttämättä toimi tänään ja se mikä toimii tänään, ei välttämättä toimi enää huomenna. Tällaisesta kehityksestä kenties paras esimerkki on kamerateollisuus, jossa painopiste on lyhyessä ajassa siirtynyt analogisista filmikameroista digikameroihin ja digikameroista älypuhelimiin.

Digitalisoituvassa maailmassa avautuu aika-ajoin myös uusia tapoja tehdä kauppaa. Mikäli yritys jättäytyy uusien kanavien ulkopuolelle, on vaarana että yritys putoaa kilpailusta kokonaan. Tästä vahvana esimerkkinä ovat mm. muutamat konkurssiin menneet kivijalkamyymälät, jotka menettivät asiakkaansa aluksi vaarattomilta vaikuttaneille verkkokaupoille.


Lisää kassavirtaa yhdistelemällä liiketoimintamalleja


Ottamalla käyttöön uusia liiketoimintamalleja (mahdollisesti myös oman toimialan ulkopuolelta) voidaan saavuttaa rehellistä kilpailuetua, parantaa kassavirtaa tai saavuttaa suurempia tai pidempiaikaisempia asiakkuuksia.

Liiketoimintamallien innovointi kannattaa. Kun liiketoimintamalleja haetaan oman bisneslogiikan ulkopuolelta, voidaan saavuttaa merkittävää kilpailuetua. Mikä liiketoimintamalli tai bisnesmallien yhdistelmä palvelee parhaiten juuri sinun liiketoimintaasi?

Ingman Salmu Consulting Oy on bisnesmallien asiantuntija, joka auttaa valjastamaan yrityksesi koko potentiaalin liiketoimintasi tueksi oikealla tavalla. 


Ota yhteyttä


Kun tarvitset tueksesi vahvaa liikeenjohdon konsultointiosaamista, ota yhteyttä meihin. Täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot »
© Ingman Salmu Consulting Oy, 2019
Kotisivut teki
SAKO