ICT-konsultointi

Suomen kenties rehellisin IT-konsultti varmistaa, että IT-hankkeesi saadaan vietyä kunnialla maaliin.


Valitettavan usein IT-hankkeet tyritään jo alkumetreillä. Valintoja saattavat ohjata valmiit mielipiteet ja joskus jopa myyjien myyntipuheet. Ulkopuolinen IT-konsultti antaa perspektiiviä ja varmistaa hankkeen onnistumisen.

Tarjoamme osaamistamme kaikenlaisiin IT-hankkeisiin. Useimpien asiakkaidemme kanssa ensimmäinen askel IT-projektin onnistumiseen on IT-projektin kuntokartoitus 👇IT projektin kuntokartoitus (4h 500€)


Asiantuntijamme selvittää onko IT-hanke menossa oikeaan suuntaan ja mikä on oikea tapa edetä. Yritys voi tällä kartoituspaketilla säästää jopa satoja tuhansia euroja rahaa. Neljän tunnin aikana haastattelen projektin omistajaa, sponsoria, johtajaa tai päällikköä ja kirjoitan lyhyen kirjallisen loppuraportin jatkosuosituksineen.
Miksi IT-hankkeen ennakkosuunnittelu on niin tärkeää?


Huonosti suunniteltu IT-hanke johtaa suurella todennäköisyydellä sopimattomiin ratkaisuihin. Toimimattomat tai huonosti yrityksen toimintaan sopivat ratkaisut taas voivat aiheuttaa jopa satojen tuhansien eurojen tappioita.

Joskus käy myös niin, että IT-hanke saadaan ajettua väkisin läpi, mutta sopimaton softa joudutaan kuitenkin korvaamaan toisella jo parin vuoden sisällä. Välillä taas softat ovat sinällään hyvinkin edullisia, mutta integraatiot ja rajapinnat maksavat omaisuuksia.

Suomen kenties rehellisin IT-konsultti on tällöin painonsa arvoinen kultaa, laskiessaan IT-hankkeen todellista kannattavuutta.


Kriittinen arviointi kannattaa


Tyypillistä on, että yrityksessä havahdutaan muutostarpeeseen ratkaisumyyjän herättämänä. Tämä on sinällään hyvä asia, mutta johtaa helposti tilanteeseen, jossa yritystä viedään kuin pässiä narussa.

Kun kaikki kuulostaa helpolta, todellisten tarpeiden ja vaihtoehtojen kriittinen analysointi ja vertailu jää pahimmassa tapauksessa kokonaan tekemättä. Oikominen voi kuitenkin tulla todella kalliiksi.

Suomen kenties rehellisin IT-konsultti varmistaa, että IT-hanke palvelee aidosti yrityksen todellisia tarpeita, eikä ainoastaan ratkaisumyyjän kukkaroa.


Kartoitus ja dokumentointi voivat myös madaltaa hankintakustannuksia


Hyvin tehty kartoitus- ja dokumentointityö IT-hankkeen valmisteluvaiheessa säästää potentiaalisesti myös ratkaisutoimittajan aikaa. Kaikki jo tehty selvitystyö on pois heidän työtaakastaan ja helpottaa siten IT-hankkeen aloitusta ja läpivientiä.

On siis tyypillistä, että samalla kun hanketta valmistellaan ja vertaillaan eri toimittajia ja ratkaisumalleja, tehdään myös sellaista dokumentaatiota, jonka avulla yritys voi säästää selvää rahaa ostovaiheessa.

Suomen kenties rehellisin IT-konsultti kertoo suoraan miten asiat ovat ja auttaa kaiken tarvittavan selvitystyön tekemisessä ja dokumentoinnissa. 


Ota yhteyttä


Kun tarvitset tueksesi vahvaa liikeenjohdon konsultointiosaamista, ota yhteyttä meihin. Täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot »
© Ingman Salmu Consulting Oy, 2019
Kotisivut teki
SAKO